Στέφανος Χάρης

Για δέκατη σερί χρονιά στην Ελλάδα ο «Ρόνι»

Ο μεγάλος Βραζιλιάνος έχει έρθει έξι φορές στον Ολυμπιακό, μία στον Παναθηναϊκό, μία στον ΠΑΟΚ και δυο στον Βέρτη.

Γράφει ο Στέφανος Χάρης

Δεν ξέρω τι κάνεις εσύ φίλε αναγνώστη και αν περιμένεις τα τζιτζίκια και τους Γερμανούς τουρίστες με το πέδιλο και την άσπρη κάλτσα για να καταλάβεις καλοκαίρι, αλλά εγώ συνειδητοποιώ ότι μπήκαμε στην αγαπημένη μας εποχή, μόνο όταν δω σε πρωτοσέλιδο το όνομα του Ροναλντίνιο.

Σήμερα που τον είδα στο εξώφυλλο του Γαύρου: «Έτοιμος ο Μπερμπάτοφ, αλλά η φήμη για μπαμ με Ροναλντίνιο έχει τρελάνει το λαό του Θρύλου», έβαλα στη ντουλάπα τα ανοιξιάτικα και έβγαλα τα καλοκαιρινά.

Για να γράψω την αμαρτία μου βέβαια δεν πιστεύω ότι το φλερτ θα έχει ευτυχή κατάληξη. Μπορεί το όνειρο του «Ρόνι» να είναι να αγωνιστεί μια μέρα δίπλα στον μακελάρη Χάρα, αλλά ο Ολυμπιακός δεν φαίνεται να τρελαίνεται για τον Βραζιλιάνο. Θυμίζω τι είχε πει ο Βαγγέλης Μαρινάκης πέρυσι στους οργανωμένους:

«Πολλές φορές ακούω όσους ζητάνε Ροναλντίνιο και Ριβάλντο. Οι εποχές άλλαξαν και δεν το λέω για οικονομικούς λόγους. Το λέω για ποδοσφαιρικούς. Ο Σαβιόλα είχε συμβόλαιο κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Με την εφορία πλησίαζε τα 4. Με ένα εκατομμύριο παραπάνω θα μπορούσαμε να φέρουμε τον Ροναλντίνιο. Άρα το θέμα δεν είναι οικονομικό, αλλά ποδοσφαιρικό. Οι προπονητές θέλουν νιάτα και ταχύτητα».

Γι’ αυτό σου λέω αγαπητέ αναγνώστη ότι πολύ δύσκολα θα κλείσει το deal απ’ την πλευρά του Ολυμπιακού. Ποιος προπονητής βλέποντας τα νιάτα και την ταχύτητα του Γκαζαριάν και του Ντοσεβί θα προτιμούσε το Ροναλντίνιο στην ομάδα του και όχι αυτές τις δυο σαΐτες;

Είναι και το άλλο. Άντε πες ότι ο νέος κόουτς απαρνιέται τον Ντοσεβί και δίνει το Ok με μισή καρδιά για το Βραζιλιάνο. Ο ίδιος ο Ροναλντίνιο πώς θα καταφέρει να ξεπεράσει το ψυχολογικό τραύμα μετά το πρωτοσέλιδο του «Πρωταθλητή» για τον Ντιόγκο: «Δεν είναι Ροναλντίνιο, είναι καλύτερος» για να πει και αυτός το «ναι»; Σε κάθε του βήμα θα τον στοιχειώνει το πνεύμα του Ντιόγκο και της μάνας του.

Αν πάρουμε πάντως το θετικό σενάριο και τελικά ολοκληρωθεί η συμφωνία, ο Ροναλντίνιο θα σπάσει το ρεκόρ επιστροφών του Γιάννη Μαντζουράκη στην Ξάνθη. Με μια πρόχειρη έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο βρήκα ότι ο «Ρόνι» έχει έρθει άλλες 6 φορές στον Ολυμπιακό. Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ήταν ξεκάθαρα:
«Για το Μπαμ με Ροναλντίνιο ο Θρύλος», «Ροναλντίνιο, μια βόμβα που βγάζει τα λεφτά της», «Ροναλντίνιο; Ο μάνατζερ που έχει φέρει το Βραζιλιάνο στην Ελλάδα, πήγε χθες στο Μαρινάκη», «Τώρα παρακαλάει ο Ροναλντίνιο (σ.σ. το τερματίσαμε)».

Εκτός από τον Ολυμπιακό όμως ο Βραζιλιάνος ένα φεγγάρι παρακάλαγε και τον Παναθηναϊκό. Τις ωραίες εκείνες εποχές που ο Βλάσης Τσάκας τον ήθελε στο «τριφύλλι» για να έχει ένα αξιόπιστο back up ο Σικαμπάλα.

Ο Βλάσης έκανε δυο συναντήσεις με την πλευρά Ροναλντίνιο (η πρώτη έγινε στο Ριάντ στο παλάτι του Πρίγκιπα και η δεύτερη στη Χαμένη Ατλαντίδα) όμως σύντομα ο Έλληνας επενδυτής διαπίστωσε ότι είχε να κάνει με ερασιτέχνες και απέσυρε το ενδιαφέρον του.

Ο Βραζιλιάνος ήταν ασόβαρος (και ασέβαστος). Δεν μπορούσε να πει «Σουλτάν Μπιν Νάσερ α Φαρφάν Αλ Σαούντ» με μια ανάσα. Όπως ήταν φυσικό, η αυτού εξοχότης τα πήρε στην κελεμπία και τον σούταρε με συνοπτικές διαδικασίες.

Στη συνέχεια ο «Ρόνι» ξαναπέρασε άλλες δυο φορές από το λιμάνι για να δει μήπως ο Ολυμπιακός τον ήθελε για να καλύψει το κενό του «Νέου Ρονάλντο» (Βλαχοδήμος), έκανε μια μικρή στάση και στην Τούμπα για να κουβεντιάσει με τον ΠΑΟΚ και τελικά βρήκε το απάνεμο λιμάνι του στο κονάκι του Βέρτη. Άντε και του χρόνου το καλοκαίρι ξανά Ελλάδα!

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x